Wandelroutes

Verken de prachtige natuur van Voorthuizen met onze diverse wandelroutes. Van klompenpaden door weilanden en bossen tot toegankelijke paden voor mindervaliden, elke route biedt een unieke ervaring van de Veluwse buitenlucht.

Klompenpaden
Ontdek het mooie buitengebied, weilanden, ruigere bossen en bijzondere stukken natuur met de klompenpaden!
Er zijn diverse klompenpaden verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt in Voorthuizen. Voor meer informatie kijk eens op de site van klompenpaden.nl
Rond Voorthuizen loopt ook een klompenpad; “GRIEZEVEENSEPAD” van 14 km. De route start bij eethuis de Heuveltjes aan de Apeldoornsestraat.

Wandelen door de bossen
In de bossen rondom Voorthuizen en daar buiten zijn door Staatsbosbeheer veel routes met paaltjes aangegeven.
Een kaart met deze routes is verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt op het Smidsplein in Voorthuizen

In de zomermaanden worden er ook diverse (groeps) wandelingen georganiseerd zoals wildspeurtochten, zoektochten en kaboutertochten.
Deze wandelingen vindt u terug in het evenementen overzicht.

RONDJE VOORTHUIZEN

Mindervaliden
In het Caitwickerzand tussen Kootwijk en Nieuw Millligen is een speciale natuurroute voor rolstoelgebruikers aangelegd. Zie www.natuurzonderdrempels.nl. De geasfalteerde paden rond Radio Kootwijk zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo is deels toegankelijk met een rolstoel.

De meeste paden in het Speulder- en Sprielderbos zijn vlak en goed begaanbaar voor rolstoelgebruikers. Bij lange droogte of langdurige neerslag wordt de begaanbaarheid flink beperkt. Er zijn enkele geasfalteerde, maar soms erg drukke fietspaden. Mindervaliden kunnen – mits in het bezit van een invalidenparkeerkaart – parkeren bij het Solse Gat, bereikbaar via de Laak. Langs de wandelroutes zijn diversen rustpunten in de vorm van picknickbanken en gewone zitbanken.

Op zoek naar iets anders?

Wat datch je bijvoorbeeld van ergen wat eten of shoppen in de regio
Voorthuizen.