Wandelroute Rondje Voorthuizen

Ontdek de prachtige omgeving van Voorthuizen! Wandel langs het buitengebied, ontdek het Wilbrink bos en beleef recreatiegebied Zeumeren met deze route van 15 km. Rondje Voorthuizen brengt je langs de randen van Voorthuizen en laat je zo de prachtige omgeving van Voorthuizen verkennen!

Onderweg kom je langs het Wilbrinkbos, waar je heide, vijvers, vennetjes en het landhuis Zandbergen kunt vinden. Het Wilbrinkbos kent door zijn ligging aan een oude Hessenweg een rijke geschiedenis. Hier liep een oude handelsroute van Amersfoort naar Deventer en stamt uit de 13e eeuw. Aan deze weg ontstond landgoed Zandbergen. Huize Zandbergen werd in 1832 eigendom van Willem Wilbrink sr. en bleef tot 1962 eigendom van de familie. Willem Wilbrink sr. en zijn zonen Willem Wilbrink jr. en Gerrit Jan Wilbrink hebben zich erg ingezet voor het behoud van de natuur en het landschap in de omgeving.

Ook kom je langs de rondweg van Voorthuizen waar in een weiland naast de Overhorsterweg vuurstenen werktuigen en haardresten werden gevonden uit 9000 tot 5000 voor Chr. Daarmee is het de oudste vindplaats van de jagers en verzamelaars in Gelderland. Wandel langs recreatiegebied Zeumeren waar van alles te beleven is. Hier vind je aan de Goorderweg bijvoorbeeld het hoogste natuurlijke punt van Voorthuizen!

Wandelnetwerk Veluwe
Deze route maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Veluwe. Met dit wandelnetwerk stippel je gemakkelijk een eigen route uit met behulp van de keuzepunten, ook is het mogelijk om reguliere routes te volgen die ook in het netwerk bewegwijzerd zijn. Meer informatie over de ontwikkeling van het Wandelnetwerk Veluwe? Kijk op routebureauveluwe.nl.

ROUTE
Het Rondje Voorthuizen is te volgen aan de hand van de wit met groene bordjes en onderdeel van het wandelnetwerk. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het keuzepuntensysteem. Wanneer je de route start bij B77 volg je de volgende keuzepunten: B77-B78-B62-B76-B75-B72-B74-B71-B68-B67-B64-B79-B61-B62-B78-B77

Start- en Eindpunt:
Ontmoetingscentrum De Eng (B77)
Rochetstraat 2
3781 CZ Voorthuizen

Download de GPS route

Voor meer info kijk op: rondje-voorthuizen