achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Koningsdag Voorthuizen

Oranjeterrein

Evenement

Koningsdag Voorthuizen

Datum
Tuesday 27 April 2021

Puzzelrit & Bingo 07:00 uur
In deze rit voor fietsen, bromfietsen, motoren en auto’s wordt er gestreden om de beroemde wisselbeker van, Van de Kamp Woninginrichting. Verder heeft de Oranjevereniging nog diverse prijzen beschikbaar gesteld.

07.00 uur: Inschrijven en start Oranjerit vanaf Restaurant Brasserie Buitenlust, Hoofdstraat 89
10.30 uur: BINGO!
11.30 uur: Prijsuitreiking in zaal Buitenlust

Inschrijfgeld € 7,-

Kinderoptocht 10:00 uur
Volgens een zeer oude Voorthuizense traditie zal de voorzitter van de Oranjevereniging , Jan van Donkersgoed, met de fiets de bonte optocht vooraf gaan. Verder rijdt er in de optocht een afgevaardigde van het College van Burgemeester en Wethouders mee. De optocht eindigt weer op het Oranjeterrein.

09.30 – 09.45 uur: Opstellen van de optocht
09.55 uur: Opening Koningsfeest met o.a. het Wilhelmus, verzorgd door Muziekvereniging Crescendo
10.00 uur: Vertrek vanaf het Oranjeterrein

Zin om te helpen? Neem contact op via marleenhooijer@live.nl.

Met medewerking van:
– Jeugdkorps Dap uit Apeldoorn
– Jong Irene uit Ede

Route:
Roelenengweg – van Effrinkstraat – Jan de Jagerweg Kievitsstraat – parallelweg Apeldoornsestraat (langs van Beek Mode) – Hoofdstraat – Koninginnelaan – Van den Berglaan – Brahmslaan – Baron van Nagellstraat – Rembrandtstraat – Gerard Doustraat – Roelenengweg.

Kinderprogramma 11.00 – 18.00 uur
Ook dit jaar worden alle kinderactiviteiten overdekt gehouden in een grote tent! Aan alle kinderen van Voorthuizen. Jullie kunnen een kaart ophalen bij de marktmeester info stand in de grote Tent. Deze stempelkaart is voor diverse spellen en activiteiten die je kan doen. De spellen en activiteiten staan op de kaart en als je het goed doet krijg je bij elk spel of activiteit een letterstempel. Wanneer jouw kaart vol is, komt er een woord te staan. Lever de volle kaart in bij de marktmeester stand en ontvang een waardebon voor wat lekkers (popcorn of suikerspin). Uit alle kaarten trekken we ook nog een super- winnaar. Die krijgt een waardebon voor speelgoed.

Tijdens het ochtend- en middagprogramma van de Oranjevereniging Voorthuizen zijn er extra activiteiten & attracties zoals:
Binnenspelen
Schminken
Knutselen
Cupcakes versieren
Reuzen Vier-op-een-Rij
Sjoelbak parcours
Spiraalspel
Gansgooien
Reuze Tangram
Hoefijzerwerpen
Valentino biljart
Stok vangen
Blik gooien

Buitenspelen
Zandbak
Midget golf
Knuffelbad
Springkussens Paard
Bungee trampoline
Hekken voetbal
Pony rijden/verzorgen samen met Stal Jacobs
Zweefmolen
Happende draak
Neushoorn ringwerpen

Lasergamen !
Lasergamen was het successnummer van de laatste jaren en staat daarom ook dit jaar weer op het programma Ook dit jaar weer binnen in een tent met special effetcs dus nog spectaculairder dan vorig jaar. Dat moet je meemaken!

LET OP ELKAAR, ZORG VOOR ELKAAR, DAN IS HET LEUK VOOR IEDEREEN!

Volksspelen 14:00 – 17:00 uur
Vroeger toen geluk nog heel gewoon was en de fietsen nog geen versnellingen hadden, werd Koninginnedag gevierd door middel van volksspelen. De Oranjevereniging haalt deze gezellige tijden weer terug en heeft daarom ook dit jaar weer volksspelen op het programma staan. Maximaal twaalf buurten, verenigingen, clubs en/of vriendengroepen uit ons eigen Voorthuizen en omstreken zullen hieraan deelnemen. Elk team bestaat uit minimaal 6 spelers en een captain. De spelers strijden tegen elkaar in vijf of zes spelen en de captainsrace. Men gaat voor de wisselbeker genoemd naar het meest legendarische team ooit: De “Goud van Oud” Bokaal (in memoriam Kees van Middendorp).

De wisselbeker wordt beschikbaar gesteld door Blue Label

14:00 – 15:00 uur: Volksspelen
15:15 – 15:45 uur: Captains race
17:00 uur: Prijsuitrijking

Het aanmelden van teams kan via: info@oranjeverenigingvoorthuizen.nl

De volksspelen worden mede mogelijk gemaakt door: Real Adventure De Veluwe

Allegorische optocht 19:00 uur
Niet meer weg te denken van deze feestdag. De Allegorische optocht waarin jong en oud verkleed en versierd door het dorp trekken. De deelnemers zijn niet alleen de Voorthuizenaren, maar komen ook uit de omliggende kernen rond Voorthuizen. Een prachtig en sfeervol schouwspel met veel kleur en muziek.

Deelname aan de allegorische optocht is gratis. Onze enige spelregel is dat u met een origineel versierd voertuig deelneemt. U kunt zich aanmelden voor de optocht via info@oranjeverenigingvoorthuizen.nl.

17:00 uur: inschrijven en opstellen optocht, op de Roelenengweg. Aanrijroute optocht, via Kerkstraat, Schoolstraat en Gerard Doustraat.
19:00 uur: start van de allegorische optocht

Uiteraard zijn er ook weer prachtige prijzen te winnen voor:
– de mooiste versierde wagen (incl. de deelnemers op de wagen)
– kinderen met de mooiste wagen of kar
– versierde commerciële reclamewagens

Route:
Roelenengweg – Van Effrinkstraat – Jan de Jagerweg – Veldkampstraat – Harremaatweg – Molenweg – Koninginnelaan – Van den Berglaan – Brahmslaan – Baron van Nagellstraat – De Ruyterlaan – Hoofdstraat – Rembrandtstraat – Gerard Doustraat – Kerkstraat – Roelenengweg.

Met uitzondering van de Puzzelrit vinden alle festiviteiten plaats op het Oranjeterrein aan de Roelenengweg.

Toegang vanaf 3 jaar € 2,50 p.p., kassa is open vanaf 11:00 uur.
Op vertoon van E-ticket 2020: vrije toegang.
Vanaf 17:00 uur gratis entree.

Gebruik van zelf meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Voor meer informatie kijk op: oranjeverenigingvoorthuizen.nl