achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Koningsdag Voorthuizen

Oranjeterrein

Evenement

Koningsdag Voorthuizen

Datum
Donderdag 27 april 2023

Begintijd
07:00

Eindtijd
18:00

 

PUZZELRIT & BINGO
07:00 uur

We mogen weer! Nadat hij 2 jaar op de plank heeft gelegen, hebben we De Oranjerit afgestoft en aangepast naar de huidige situatie op ons gemeentelijk wegennet. Ook moesten wij op zoek naar een nieuw start- en finish locatie omdat het vertrouwde Restaurant Buitenlust de deuren heeft gesloten. Gelukkig hebben we Sebastiaan, de beheerder van De Eng bereid gevonden het nieuwe Dorpshuis van Voorthuizen beschikbaar te stellen als basis voor De Oranjerit.

Deze is dit jaar uitgezet door 2 doorgewinterde “ritters” Bart Kasteel en Nico Kamphuis. Zij hebben een uitdagende puzzelrit met de nodige valkuilen, dwaalsporen en doordenkertjes uitgezet, maar voor iedereen toegankelijk. Voor de beste 10 deelnemers zijn er leuke prijzen te verdienen en voor de winnaar is er uiteraard de wisselbeker met naam- en jaartalvermelding. Voorafgaand aan de prijsuitreiking om 12.00 uur is er vanaf 11.00 uur BINGO waarbij ook mooie prijzen te winnen zijn.

Inschrijven kan vanaf 7.00 uur tot 8.30 uur, inschrijfgeld € 8,- per auto
Locatie: Ontmoetingscentrum De Eng, Rochetstraat 2.

KINDEROPTOCHT
10:00 uur

Het thema dit jaar is DIEREN VAN OVER DE HELE WERELD. Volgens een zeer oude Voorthuizense traditie zal de voorzitter van de Oranjevereniging , Jan van Donkersgoed, met de fiets de bonte optocht vooraf gaan. Verder rijdt er in de optocht een afgevaardigde van het College van Burgemeester en Wethouders mee. De optocht eindigt weer op het Oranjeterrein.
09:30 – 09:45 uur Opstellen van de optocht
09:55 uur Opening Koningsfeest met o.a. het Wilhelmus
10:00 uur Vertrek vanaf het Oranjeterrein

Zin om te helpen? Neem contact op via marleenhooijer@live.nl. Vul hier het aanmeldingsformulier in.

Met medewerking van Jeugdkorps Dap uit Apeldoorn & Jong Irene uit Ede

Route:
Roelenengweg – van Effrinkstraat – Jan de Jagerweg Kievitsstraat – parallelweg Apeldoornsestraat (langs v. Beek Mode) – Hoofdstraat – Koninginnelaan – Van den Berglaan – Brahmslaan – Baron van Nagellstraat – Rembrandtstraat – Gerard Doustraat – Roelenengweg.


KINDERPROGRAMMA

11:00 – 18:00 uur
Aan alle kinderen van Voorthuizen. Jullie kunnen een kaart ophalen bij de marktmeester info stand in de Grote Tent. Deze stempelkaart is voor diverse spellen en activiteiten die je kan doen. De spellen en activiteiten staan op de kaart en als je het goed doet krijg je bij elk spel of activiteit een letterstempel. Wanneer jouw kaart vol is, komt er een woord te staan. Lever de volle kaart in bij de marktmeester stand en ontvang een waardebon voor wat lekkers (pop- corn of suikerspin). Uit alle kaarten trekken we ook nog een super- winnaar. Die krijgt een waardebon voor speelgoed.Tijdens het ochtend- en middagprogramma van de Oranjevereniging Voorthuizen zijn er extra activiteiten & attracties zoals:Binnenspelen in de tent
Schmink en glittertattoo’s tent
Knutseltent
Cup cakes versieren
Reuze vier op een rij
Boerengolf
Spiraalspel
Twister XL
Verschillende oud Hollandse spelletjes
Buitenspelen
Doelschieten
Kop van jut
Hindernis/stormbaan
Springkussens
Lasergamen
Quadrijden
Zweefmolen
Ballenbak
Zandbak
Pony rijden/verzorgen

LET OP ELKAAR, ZORG VOOR ELKAAR, DAN IS HET LEUK VOOR IEDEREEN!

FOOD TRUCK FESTIVAL
11:00 – 18:00 uur

Elk jaar proberen wij het koningsfeest weer mooier te maken en voegen wij weer nieuwe elementen toe aan het feest. Dit jaar voor het eerst kunt u zich tegoed doen aan een heerlijk koningsmaal. Bij de ingang van de feesttent staan verschillende aanbieders en foodtrucks met lekkere hapjes.

De vertrouwde frietjes worden dit jaar verzorgd door El Bollo foodtruck. In een omgebouwde Renault Estafette Oldtimer uit 1971 worden verse ambachtelijke frites geserveerd.

Bij Mauk catering kunt u terrecht voor een heerlijk stukje vlees. Koken is zijn passie, met liefde voor mooie gerechten die hij met veel enthousiastme voor u zal bereiden.Voor liefhebbers van eten over de grens zijn er vietnamese loempia`s. Die hebben verder geen uitleg nodig, want wie kent ze niet? Naast hartige hapjes hebben wij ook gedacht aan de zoet liefhebbers onder ons.

SmulDoppie stroopwafels is al vaker geweest op het koningsfeest in Voorthuizen. Hetty bakt heerlijke grote warme stroopwafels en verkoopt stroopwafels en kruimels voor thuis.

Naast het vertouwde Grolsch bier kunt u ook een Voortsche biertjes kopen. De oudst vermelde brouwerij in Voortuizen was in 1453 van Herberg de Moriaen. In 1750 zijn de brouwactiviteiten in Voorthuizen gestaakt. In 2015 is de traditie hersteld en is de Voortsche brouwerij gestart.


DE ALLESKUNNER VAN VOORTHUIZEN

14:00 – 17:00 uur
De Oranjevereniging Voorthuizen is op zoek naar De Alleskunner van ons dorp! Geïnspireerd door het gelijknamige televisieprogramma hebben wij 20 uitdagende spellen gemaakt waarbij behendigheid, concentratie en doorzettingsvermogen de sleutels zijn om de winnaar te worden van “De Alleskunner”. Ben jij er klaar voor om de uitdaging aan te gaan, geef jezelf dan op via onze Facebookpagina, tijdens de Paasmarkt in het centrum van Voorthuizen op zaterdag 8 april of op Koningsdag zelf.

Minimum leeftijd 12 jaar, inschrijven is gratis en voor de winnaar staat een leuke prijs te wachten.
Aanvang 13.00 uur op het Oranjeterrein
Prijsuitreiking 17.00 uur

DUO THE ROMANTICS
17:00 – 18:00 uur
Muziek voor jong en oud! Populaire Nederlands-, Duits- en Engelstalige muziek met natuurlijk de bekende meezingers.

De entreekaarten zijn vanaf 1 april online te koop via https://www.oranjeverenigingvoorthuizen.nl/tickets/
Voorverkoop vanaf 3 jaar € 5,00
Leden op vertoon van E-ticket 2023 gratis toegang

Locatie: Oranjeterrein aan de Roelenengweg.

Voor meer informatie kijk op: oranjeverenigingvoorthuizen.nl