achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Groot dictee van Voorthuizen

Gereformeerde Kerk

Evenement

Groot dictee van Voorthuizen

Datum
Vrijdag 15 maart 2019

Begintijd
19:30

De zesde editie van het GROOT Dictee van Voorthuizen Het Groot Dictee der Nederlandse Taal werd tot 2017 jaarlijks in december uitgezonden door de Nederlandse en de Vlaamse publieke omroep. Het dictee wordt opgenomen in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag. Weetje: het totaal aantal fouten staat op een gemiddelde van 29 stuks.

Nu is het in Den Haag helaas niet meer mogelijk om deel te nemen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Daarom halen wij dit evenement wederom weer naar Voorthuizen.

Op vrijdag 15 maart 2019 vindt de zesde editie van het GROOT Dictee van Voorthuizen plaats. Ook wij hebben gezorgd voor een unieke locatie, misschien nog wel mooier dan het gebouw van de Eerste Kamer:

De Gereformeerde Kerk van Voorthuizen, ooit genomineerd voor de titel ‘Mooiste kerk van Gelderland’. Dit is dus al een belevenis op zich!

Vanaf 19.30 uur is de zaal open en om 20.00 uur start het dictee. Wij streven ernaar om 250 personen te laten deelnemen aan dit dictee. Men kan zich zowel individueel als per groep aanmelden. Hierbij geldt wel: vol is vol. Uw inschrijving is definitief na bevestiging en betaling.

Deelname aan het GROOT Dictee van Voorthuizen kost €12,50 (all inclusive). Dat betekent dat alles wat u nodig hebt om deel te kunnen nemen aan het dictee, voor u wordt verzorgd inclusief drankje en hapjes in de pauze. In deze pauze kunt u ook deelnemen aan een verloting.

De opbrengst van het GROOT Dictee van Voorthuizen gaat naar Malawi 2019. Dit is een groep enthousiaste jongeren die in juli en augustus van dit jaar naar Malawi gaat om daar lerarenwoningen te bouwen. Helaas is er in Malawi weinig tot geen geld beschikbaar voor goed onderwijs. Wij kunnen daar met z’n allen wat aan doen. De Malawigroep heeft zich dan ook tot doel gesteld om minimaal € 60.000 bij elkaar te halen voor dit project in Malawi.

Om dit bedrag te bereiken zijn er veel acties op touw gezet. Wellicht heeft u er al wat van gelezen in de lokale media. Zo was onder andere de opbrengst van de miniboeldag voor onze groep, maar ook zijn we met onze ambachtelijke rookworsten langs de deur gegaan, is er een klussencentrale opgericht, organiseren we nog een culinaire tocht en komt er in juni nog een zwemfestijn.

Kortom, kom in actie en meld u aan voor deze gezellige, competitieve en leerzame avond!