achtergrondafbeelding
Header afbeelding

de Smakelijke Tour, van Vallei Boert Bewust

Gruttoweg 7 Stroe

Evenement

de Smakelijke Tour, van Vallei Boert Bewust

Datum
Donderdag 2 mei 2019

Begintijd
10.00

Donderdag 2 mei is de Smakelijke Tour, van Vallei Boert Bewust. Zoals de naam al zegt: naast een prachtige tour per fiets, krijg je een uitgebreide lunch van drie gangen. Je bezoekt tijdens de fietstocht drie boerderijen, waarbij je op elke boerderij een gang van de lunch krijgt. Fiets jij mee met deze fietstocht in de omgeving van Stroe, Voorthuizen en Nijkerk?

’s Ochtends eieren rapen, die ’s middags al in het automaat liggen. Zo vers kun je de eieren van familie van de Vis uit Voorthuizen krijgen. Het zelf vermarkten van (een deel van) de eieren is uniek. Familie van de Vis heeft daarvoor zelfs een eigen eierpakstation, waarmee ze de eieren van hun 55.000 scharrelhennen en 18.000 vrije uitloophennen, sorteren op gewicht. Op deze manier kunnen Marjan, haar man Evert-Jan en schoonouders hun eieren rechtstreeks afzetten aan jou als consument. Tijdens de Smakelijke Tour kun je dit hele proces van kip tot consument met eigen ogen bekijken. Naast dit legpluimveebedrijf bekijk je ook een bedrijf met kalveren en varkens én een melkveebedrijf dat zijn eigen kalveren tot waarde brengt.

Heerlijke, uitgebreide lunch
Van fietsen en rondkijken op de boerderij krijg je zin in eten. Daarom krijg je op elke boerderij een deel van een driegangenlunch. Naast eten en een uitgebreide rondleiding zijn er ook activiteiten op de boerderij voor de kinderen.

Meefietsen met de Smakelijke Tour
Om mee te fietsen met de Smakelijke Tour kun je je tussen 10.00 en 11.00 uur melden aan de Gruttoweg 7 in Stroe, wat ook het eindpunt is. Hier krijg je de route, die zo’n 25 kilometer is. De kosten bedragen 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Je kunt bij het startpunt contant of per pin betalen. Kun je niet meefietsen, maar ga je graag kijken bij de boerderij en een hapje mee eten? Meld je dan ook tussen 10.00 en 11.00 uur aan de Gruttoweg. Vanwege de hygiëne zijn honden en andere huisdieren niet toegestaan.

Op 31 april en 1 mei hebben we ook de Smakelijke Tour in omgeving Ede en omgeving Scherpenzeel. Ook daar ben je van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.valleiboertbewust.nl