achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Bevrijdingsfestival [AFGELAST]

Oranjeterrein

Evenement

Bevrijdingsfestival [AFGELAST]

Datum
Dinsdag 5 mei 2020

Begintijd
20.00 uur

Bevrijdingsdag in Voorthuizen met een heus Bevrijdingsfestival!

Base Bleed

In 1996 richtten vier defensie collega’s Dick Douwma uit Vaassen (gitaar en zang), Marcel van de Velde uit Deventer (basgitaar), Frank van Dijk uit Havelte (gitaar en zang) en Len Houben (drums) de band Base Bleed op. De band begon met repetities tijdens elke lunchpauze, waardoor als snel een optreden volgde. Houben werd na een paar jaar vervangen door André van den Esschert uit Hilversum, de benjamin van de band.

En sinds 2005 versterkt Jodi Woutersen, inmiddels woonachtig in Voorthuizen, de band met haar vocalen.
Base Bleed bestaat uit pure liefhebbers van muziek. Dit blijkt ook uit het repertoire dat uiteenloopt van jaren 70/80 rock, maar ook funky dansbare muziek tot en met modern werk van de laatste jaren. De band speelt uitsluitend covers met een hoog herkenbaarheidsgehalte, waardoor het publiek al snel de sfeer aanvoelt die de band probeert te kweken. Niet alleen het plezier van de muzikanten staat voorop maar juist het plezier van het publiek.

Base Bleed speelt diverse nummers van Status Quo, Creedence Clearwater Revival, Deep Purple, Bryan Adams, Santana, Fleetwood Mac, maar dus ook van Nile Rodgers (Chic), Wild Cherry, Doobie Brothers en vele anderen. Uiteraard ook stampers als Narcotic en Seven Nations Army van Liquido en White Stripes. Jong en oud kennen deze nummers en kunnen ze naar hartelust meebrullen. Base Bleed hoopt u te zien op 9 mei a.s.

Less is More
Jodi Woutersen, zangeres van de Rockband Base Bleed, werd in 2010 door een vriendin gevraagd om op haar 40ste verjaardag op te treden maar met de volledige band was iets teveel van het goeie. Samen met Frank van Dijk, gitarist van de band, is toen het idee ontstaan om het repertoire om te zetten in een akoestische uitvoering.

Dit werd een enorm succes en sinds 2013 treden Jodi en Frank op onder de naam Less Is More met inmiddels een volledig eigen repertoire. Het duo speelt bekende (rock)nummers in een akoestisch jasje. Ook ballads en pure luisterliedjes zijn onderdeel van het Less Is More repertoire. De muziek van Less Is More leent zich bij uitstek voor wat kleinschaliger evenementen. Zo treedt het duo op op“aangeklede” diners (Diner Music), maar ook op terrassen en in de kroeg. Less Is More heeft ook een aantal trouwceremonies opgeluisterd met voor de gelegenheid passende muziek. Liefhebbers als zij zijn spelen Jodi en Frank alleen prettig in het gehoor liggende nummers, zowel Engelstalig als Nederlandstalig. Tevens ontbreekt een Spaanse act niet. Het varieert van Gouwe Ouwe rocknummers (Run To You) tot dansbare nummers (Listen To The Music) en Nederlandstalige klassiekers (Malle Babbe, Oerend Hard).

After Burn
AfterBurn brengt de beste (melodieuze) rockmuziek aller tijden opnieuw live naar het publiek. Vele muziekliefhebbers zullen dit ervaren als een herkenbare ‘nabrander’ van de coolste rocknummers. AfterBurn is opgericht in het najaar van 2015. De bandleden komen uit het midden van het land en hebben allen een gevarieerd en dynamisch muziekverleden, zo blijkt uit de biografieën van de zes mannen.

Waarschuwing vooraf: het gaat om stevige en melodieuze rockmuziek met de nodige decibels die je vooral ook moet voelen. Het obladi oblada gehalte is 0,0.

The Fields
The Fields is een country-pop band uit Voorthuizen. De singer-songwriters hebben een grote passie voor country-pop muziek die meer is dan een melodie en een mooie boodschap heeft.Vorig jaar kwam hun debuutalbum uit met 10 eigen geschreven liedjes die gaan over alle seizoenen van het leven. Naast het optreden als duo spelen ze ook samen met een full band voor een complete, sfeervolle country-pop ervaring.

Vuurkorfje erbij en deze band zorgt voor een heerlijk sfeertje!

Toegang € 10,-
Kassa open vanaf 20:00 uur
Locatie: Oranjeterrein aan de Roelenengweg.