achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Smakelijke fietstour

de Boerderij

Evenement

Smakelijke fietstour

Datum
Donderdag 3 mei 2018

Donderdag 3 mei is de derde en laatste fietstocht van Vallei Boert Bewust genaamd de Smakelijke Tour. En zoals de naam al zegt: naast een prachtige tour per fiets, krijg je een uitgebreide lunch van drie gangen. Je bezoekt tijdens de fietstocht drie boerderijen, waarbij je op elke boerderij een gang van de lunch krijgt. Fiets jij mee met deze fietstocht in de omgeving van Voorthuizen, Nijkerk en Putten?

Op de grens van Putten en Nijkerk houden Wouter en Arien Evers, samen met hun twee dochters, kalveren. Iedere dag zijn ze druk in de weer om hun kalfjes te voeren en te verzorgen. Wil je weten hoe vleeskalveren eigenlijk gehouden worden, wat ze eten en hoe de boer ze verzorgt? Tijdens de Smakelijke Tour kom je daar achter, want dan ben je te gast bij Wouter en Arien, die je erg graag hun bedrijf laten zien. Maar je krijgt tijdens deze fietstocht niet alleen kalveren te zien, je bezoekt namelijk ook nog een bedrijf in Voorthuizen met varkens en een boerderij met koeien in Putten.

Heerlijke, uitgebreide lunch
Van fietsen en rondkijken op de boerderij krijg je zin in eten. Daarom krijg je op elke boerderij een deel van een uitgebreide driegangenlunch, verzorgt door cateringsbedrijf Smaakidee. Het overheerlijke dessert op het laatste bedrijf bestaat volledig uit streekproducten uit de omgeving. En we verklappen ook alvast; deze komen zelfs van producten van een van de bedrijven die je bezoekt. Naast eten en een uitgebreide rondleiding zijn er ook activiteiten op de boerderij voor de kinderen.

Meefietsen met de Smakelijke Tour
Om mee te fietsen met de Smakelijke Tour kun je je tussen 10.00 en 11.00 uur melden aan de Lankerenseweg 17 in Voorthuizen, wat ook het eindpunt van de route is. Hier krijg je de route, die zo’n 30 kilometer is. De kosten bedragen 10 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Je kunt bij het startpunt contant of per pin betalen. Kun je niet meefietsen, maar ga je graag kijken bij de boerderij en een hapje mee eten? Meld je dan ook tussen 10 en 11.00 uur aan de Lankerenseweg 17.