achtergrondafbeelding
Header afbeelding

Kunstweekend

Kieftveen

Evenement

Kunstweekend

Datum
Zaterdag 9 juni 2018 t/m zondag 10 juni 2018

Begintijd
11.00 uur

Eindtijd
17.00 uur

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018 organiseert Ada de Jonge een kunstweekend in de tuin op Kieftveen 26 in Voorthuizen.

Er worden de volgende kunstwerken geëxposeerd: glasobjecten, schilderijen, fotografie, textielkunst, sieraden en beelden.

De openingstijden zijn van 11:00 tot 17:00 uur.
De exposanten zijn:

Ada de Jonge uit Voorthuizen exposeert beelden. De torso neemt een voorname plaats in, maar zij werkt met evenveel plezier aan andere figuratieve en abstracte vormen. Zij probeert in haar beelden, door een vloeiend lijnenspel in combinatie met een perfecte afwerking, bij de toeschouwer een emotie op te roepen.

Els Denekamp uit Beuningen exposeert met schilderijen. Zij kan geraakt worden door pure zuivere kleuren in de natuur. Kleuren en vormen uit de natuur zijn de basis voor haar schilderijen. Vanuit deze elementen geeft zij haar eigen kleur aan de schilderijen. Haar schilderijen zij abstract in acryl.

Miep Knöptels uit Zeist exposeert met foto’s
Haar motto: “Geen goede foto zonder betrokkenheid.”
Zij probeert te ervaren wat de omgeving haar te zeggen heeft en dat mee te nemen in haar fotografie. Daardoor zijn haar foto’s persoonlijk en door haar opleiding bij Stichting Statief van professionele kwaliteit.

Willem Mak, goudsmid uit Veenendaal exposeert met sierraden. Zijn handgemaakte sierraden zijn uniek en hebben een emotionele schoonheid in zich.

Aafje Dijkstra uit Barneveld exposeert met textielkunst. Aafje is autodidact. Is begonnen met het schilderen in acryl en olieverf Door een vriendin is zij op het idee gekomen om met lapjes textiel schilderijen te gaan maken. Zij laat zich leiden door kleur en laat zonder vooropgezet plan vormend haar werk ontstaan.

Ad Oostveen uit Leusden exposeert met glasobjecten.
Glas dat zon vangt, vasthoud en weer terug geeft. Glas dat vorm en kleur verbindt met hulp van licht. Een zichtbaar mysterie. Vormgeven is zijn grote passie. Zijn ontwerpen ontstaan al schetsend, schilderend op doek,papier en de computer. Zijn ontwerpen werkt hij uit in glas in lood, brandschilderen en ovengevormde objecten.

Ans Vedder uit Hooglanderveen exposeert met keramiek. Haar passie is de draaischijf maar ook handgevormd werk wordt regelmatig gemaakt.